Pages

Thursday, 29 December 2011

PENAT YANG AMAT!

Assalamualaikum.


Saya berasa sungguh penat hari ini~~~

Mata sudah naik juling duk perati kipas kat siling berpusing


 ........Lalu saya pejamkan mata dan terus.........
KKKRRRRRROOOOOHHH~~
[Girl: memalukan kaum jae!]




 Dun wury Mommy! I'll kaber diye!


Ko kalau tak menempek dengan bini aku memang tak sah kannn?????


Sekian~


Ikan oooo ikan

Assalamualaikum!

Hari ni saya mau cite sal ikan.. Ini bukan sebarangan ikan... Ini IKAN KESAYANGAN SUAMI SAYA! <<< statement ini amat merunsingkan dan menakotkan saya... kenapa tidaknye....lihatlah aksi anak kesayangan saya lak~~



:::

:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
V



 Tengok gaya mak usu ni, memang tak padan dengan kecik! Angan-angan lagi besar dari akuarium tuh!


 Sakbu & Girl pon sama berminat.. Tapi dalam hati ni, harap-harapla sakbu xcelop tangannye... Tengoklah! tu gaya belom abes lagi... SAYA KERISAUAN!


Si Siti nih, memang dah apply job baru... makguard akuarium! Siang malam duk "jaga" ikan-ikan tu sambil beracap-kali menelan air liur yang tak ade tuh...

 BERAPE KALI NAK MUMMY TEGOR??? JANGAN DEKAT-DEKAT DENGAN AKUARIUM TUH!!


Fenomena di atas telah mengharu-birukan hati saya! Banyak kali saya berkeras mahu letakkan akuarium tu kat dalam  bilik tidur, tapi abang cakap lagi cantik kalau tayang kat ruang tamu.. memanglah cantik, lagi-lagi bila pasang lampu LED tu...tapi mengenangkan reaksi anak-anak saya, hati saya tak tenteram..


Cantikkan?? ade ikan kap, ikan gemok montel, ikan blue angel~~


Harap-harap anak-anak bulus semua pandai KAWAL PERASAAN!


p/s: cer teka yang mane xberminat langsung dengan akurium nih??? hehehe

Wednesday, 28 December 2011

Rabu Yang Relaks

Assalamualaikaum...

TUMPANG LALU~~


 asal kamo jeles arrr!!!!

Thursday, 15 December 2011

Jom shopping!

Assalamualaikum.

Awal sungguh hari ini update blog. Bukan ape, masa kalut-kalut tadi kemas beg nak gie UPM, ade jugak makhluk-makhluk lain "sibuk" nak gie shopping!

OGie: alaihai, terasa diriku ayu aje time nak gie chopping~ mesti ramai pakwe terpikat!





Gemot: Ko ni kan OGie, berangan xsudah! sape nak bawak ko pi shopping???





OGie: Cer tengok Mummy, dah siap2 cantik2 tu..kompem nak gie chopping kan??? Mummy mesti bawak OGie...Ogie baiiiiikk!





OGie: Along! Kite memang nak gie chopping kan?
Girl: Hadoiiii~~ Mummy nak gie keje la OGie.. Jom kuar.





OGie: Betol ke Mummy tak nak ikot OGie gie chopping nih??? Kang menyesal lak..
Gemot: Aip budak nih! Dia yang nak ikot, cakap Mummy lak leh menyesal..





Gemot: Sudah korang berdua! Kuar sekarang! Aku malas nak layan dengan orang yang gile ngan BEG PLASTIK!!
Girl: Sebok la ko nih! jeles lah sebab tak muat nak masok, kan?????





Gemot: Huhu, puas ati aku! 
OGie: Asal abang Gemot nak masuk lak??
Gemot: Saje nak tau ape yang best sangat..
Girl: Dua kali lima aje!


 Hope dapat shopping ujung tahun nih!

Wednesday, 14 December 2011

Monday, 12 December 2011

Tiga Bulan Satu Hari...#2

Assalamualaikum..

Ha, ni citer sambungan yang lepas. Ni video 12 & 10.12.11 sebagai bukti kerakusan geng gebu nih.. saksikan...

video


video


Budak2ni memang menghuru-harakan aje time minum susu!
Cer teka sape paling xsenonoh??


Tiga Bulan Satu Hari...

Assalamualaikum.

Pagi tadi lepas kemas bilik, terus siap-siapkan sarapan. Botol susu semalam lupa basuh.. bila basuh puting tu, tertonyoh kuat sangat! sampai gini jadinye...


Abes rabak puting tu.. Terkial-kial saya cari yang spare dalam kotak doraemon geng gebu.. TAK ADA! Maka hati ini sangat risau! Ape boleh buat.. saya bancuh aje dalam mangkuk.. Berlari-lari Gemot, Girl & OGie bile dengar bunyi sudu berlaga-laga dengan mangkuk. Diorang macam dah tahu Mummy tengah siapkan breakfast.. Saya suakan mangkuk susu tu.. MEREKA TAK LAYAN! Hadoi..ini xleh jadi..memang kene cari puting botol jugak ni.. Kalau tak, wajib si Gemot tu meraung-raung petang karang mintak susu.. Sabar aje..


yang pasti, saya sangat memikirkan kenapa hari ini puting tu leh koyak rabak?? Bila terpandang jam telepon, baru perasan hari ini 12 Dis 2011!! Ya Allah, so sooooory cayang!! 

SELAMAT ULANG BULAN KE 3 GENG GEBU! 

Hadoi... dah melepas 1 hari.. sepatotnye semalam (11.09.11).. Patotla ade petande bahawa mereka ni patot aje diberentikan keje! bukan, berenti nyot2!! Kamu setuju??






Beta setuju benor la rancangan itu... jangan dimanjekan lebih-lebih mereka itu melainkan beta aje.. diorang dah besor panjang, pandai-pandailah mereka bancuh minum sendiri.. HARHARHAR!!!! (gelak dengkik)


Kakak bukan nak hasut Mummy..tapi time Mummy jumpe kakak, kakak duk kat gerai tu dari kecik sampai umor 2 bulan.. kakak sihat aje xminum susu... Mungkin sebab kaler kakak dah macam susu kot..kan mummy?


Girl: Jangan lah Mummy... Tengok peyot Girl...kempis aje.. kalau xminum susu, camne nak besar cam Abang Sakbu??
Sakbu: Ngengade... kalo mau besor, tiru aje macam abang..songlap BW kitten..cepat lah besar!
Mummy: hooo~~ kantoi!


Mulai ari ini, Gemot tak mo lagi Mummy pelok tium Gemot! Gemot icap baju Mummy sampai lencun...sampai Mummy bancuh balik susu Gemot!

OGie pasrah~~ dapat puting aje pon jadi lah..janji dapat nyot-nyot~

APE PULA PENDAPAT MAK2 BULUS SEKALIAN??







Tuesday, 29 November 2011

Chaaakkk!! ~~~aaa

Assalamualaikum.

Semenjak dua tiga hari ni, Sakbu ade hobi baru..

MAIN NYOROK-NYOROK!
Sakbu: Mummy, jom main sorok-sorok!
Mummy: okey!

Sakbu: Mummy nampak baby tak?
Mummy: Sangat nampak!


Sakbu: Okey. Sekarang nampak baby lagi tak?
Mummy: Still nampak idong kamu!
Sakbu: alah, xbest la gini...Okey..camni nampak tak??????????
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
V
V


Mummy: nguahahaha!!! LANGSUNG TAK NAMPAK!! 
(saje amik ati)


Sakbu: Mummy, jom main nyorok-nyorok lagi!



Sunday, 27 November 2011

Selamat Tahun Baru!

Assalamualaikum!

Wah! Sudah tahun baru. Kompem tahun baru = azam baru kannn?? Azam kite, jadi yang terhebat, hamba Allah yang hebat, isteri yang hebat, anak yang hebat, ibu yang hebat, mummy yang hebat! Juge kawan yag hebat!!(hamboih, semuanye nak pulun). Harap-harapla kerje pon hebat, usahanye pon hebat, pencapaian pon hebat~~ hehe


Ha, azam mummy sudah buat.. azam kamu??

Siti puteh: Azam kakak nak jadi anak yang dengar cakap + patuh arahan
Mummy: bagus~~ thumb up!

Kenit a.k.a Sakbu : Baby nak jadi DADDY!
Mummy: EEeeerrr~~ no komen..tapi tengok gaya kamu, memang tak layak pon!

Gemot: Gemot nak jadi PRINCE! Gemotkan encem
Mummy: Alolo...ni kes masuk besen angkat sendiri

Gegirl (Gebu): Harap2 tahun ni dpt masuk tadika..Dapat kawan baru, kan mummy!!
Mummy: Dah cukup umur ke??

Mummy: Ha, OGie...azam tahun baru ape cayang?
OGie: OGie nak kumpul duit nak jumpe ibu OGie (mummy J)...leh kan mummy??
Mummy: (=_=') Mummy cube ye sayang~

Mujur Mumy ade pesbuk..leh gak Ogie tengok ibu....




Hai..anak-anak ni xreti nak beza kot azam dengan angan2..mujurla kakak da matang..
MOGA AZAM KAWAN-KAWAN AKAN TERLAKSANA~~

Thursday, 24 November 2011

Si Rama-rama malam.

Assalamualaikum.

Semalam penat melayan anak-anak bulus, menyental, mengemop. Tenaga kencang sungguh lepas sepetang tido yang terover dos (penat sebab baru start jogging!)


Sementara tunggu mata ni nak ade rasa mengantuk balik, saya layan tengok DIVA kat astro. Mase tengah tengok tu, tetibe Abang Sakbu mundar-mandir depan pintu. Mamat ni memang sangat sensitif kalau ade sape-sape lalu depan pintu even jiran depan rumah (ok gak, pakguard ni ade). Dulu penah ade orang cube nak intai kami, si Sakbu ni cepat2 bagi "signal"! Abang cepat2 bukak pintu, tapi xsempat nak buat ape2 sebab mamat tu tetibe lari!


Tapi ni kes lain. Bile Sakbu buat camtu, seram sejuk saya sorang2 teringat kes hari tu. Saya cube intai dari bawah pintu. PELIK! Asal bayang2 tu halus aje? Apelagi, Sakbu & Siti berderet2 depan pintu. 






Saya beranikan diri bukak pintu tu. Tetibe!
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
V


Ni dia si rama-rama malam! Kenapa lah merayau2 malam2 ni..dah nak masuk kul 2pagi tu! mesti dia nih bertuan sebab cantik sgt2. Mukenye gaya xbersalah lagsung. Kesiankan dia, saya bagilah BW. TAK LAYAN WEH! Body cam kurus aje tp xnk makan gak, kot2 dia just layan RC, manelah tau kan? 


Macam biase, aktiviti hidu-suai kenal pon bermula. Tuan rumah semua garang2! Lagi2 si cenonet ni. 






Aik, tadi tido tetibe bangun lak Gemot?


Yang lucunye Si Sakbu. Harap aje namanye jantan, penakotnye mengalahkan pondan! Padahal tadi dia lah yang beria-ria nak tengok. 




Kakak diva ni lak dah start buat bunyi tak selesa..


Dah sampai terteleng2 kepala Siti sambil mengaum! Lawak sungguh!

Yang minah ni lak sampai ke sudah xmo makan. Dah bagi wet fod pon wat derk aje..xpela. Saya pon biarkan aje makanan tu, kot2 dia segan nak menjamu selera depan kami semua. Saya pon tutup pintu semula. 

Tapi masih ade yang xpuas hati.. hehe lagi2 si Gemot. Mundar-mandir dah macam kawat kaki.kembang aje bulunye, cantik!


Harap-harap la dia balik ke rumh tuannye semula.

Wednesday, 23 November 2011

Jalan-jalan Berdua Denganya

Assalamualaikum.

Semalam seronok betol, dah lama sangat hajat di hati nak dating berdua dengan Incik Sulzali sayang. Iyelah, kenal pon time tunang, pulak tu bertunang tu sekejap sangat, then terus nikah & kawen. Tak menyempat nak dating betol2.. kalau kuar pon, kompem adik bongsuku mau ikot! hikhikhik~~


Mase beberape hari tunang dulu, dia ade hantar saya ke The Curve time jumpe kawan baik saya Nisa, Rahman & Mijie. Yang kebetulannye, lebih kurang bulan yang sama tapi setahun lepas tu (semalam), kami ke sini lagi buat kali ke2! Memang kuasa Allah sungguh..


Kami jalan-jalan tengok-tengok ape yang patut.. Dan yang paling best, 
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
V

Super non-stick frypan & sudip Tefol! Benda ni memang saya angan2 sejak mula nikah, lagi2 bila asyik tengok AFC. SANGAT TERUJA!! TQVM Incik Sulzali Sayang!!


Tadi barang2 Mummynyer. "Hadiah" untuk anak2 pon ade tau! Macam biase, Blackwood adult & kitten + 10 tin Quit.. Kenduri sakan la lepas nih!


Hope lepas ni leh kuar dating lagi...hehe~~